Persoonlijke startpagina

Je hebt vast wel eens van een startpagina gehoord. Dit is de pagina die je op je scherm te zien krijgt wanneer je het internet opstart. Wat veel mensen echter niet weten is dat je deze naar eigen smaak kunt veranderen. In dit artikel laten we zien hoe je een startpagina instelt op Mozilla Firefox, Internet Explorer en Google Chrome. Zo heb jij ook binnen mum van tijd een echte persoonlijke startpagina.

Mozilla Firefox

Als eerste kijken we naar het instellen van een startpagina op Mozilla Firefox. Dit gaat als volgt, als eerste moet je met je muis bewegen naar de kop opties. Hier druk je op en vervolgens kun je op die plek instellen welke pagina’s jij op je scherm wilt hebben. Je kunt ook meerdere pagina’s instellen als startpagina, om dit te doen moet je een streepje tussen de pagina’s in zetten. Wanneer je alles het ingevuld moet je op OK klikken. De instellingen zijn nu bewaart en de startpagina is klaar voor gebruik. Om de startpagina te zien moet je alleen wel even Firefox afsluiten en opnieuw openen. Vervolgens zul je de nieuwe startpagina zien als begin scherm.

Internet Explorer

Op Internet Explorer werkt het net even iets anders, maar ook hier is het een vrij simpel proces. Als eerste zul je naar de pagina moeten gaan die je wilt instellen als startpagina. Het volgende wat je moet doen is klikken op de rechtermuis knop. Je zult ergens op het scherm het kopje “ instellen als startpagina” zien staan. Klik hier op als je de pagina wilt instellen als startpagina. Wanneer je dit gedaan hebt is de pagina al klaar voor gebruik. Alleen moet je ook hier weer even de browser sluiten en opnieuw openen.

 

Google Chrome

Als laatste kijken we naar het instellen van een startpagina in Google Chrome. Google Chrome is een van de meest gebruikte browsers in Nederland, deze browser heeft dan ook de meest strakke en fijne startpagina van allemaal. Om in Chrome een startpagina te openen moet je klikken op het menu teken rechts boven in het scherm. Je zult nu een lijst met kopjes te zien krijgen. Kies op de kop “een specifieke pagina of reeks pagina’s openen”. Van hier uit kun je pagina’s toevoegen aan je startscherm. Klik op opslaan om de wijzigingen te bewaren en om de startpagina in gebruik te nemen. Ook hier zul je de browser opnieuw moeten opstarten om het goed te laten werken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *